BOLESTI

Furunkul

furunkul
Infekcijom dlačnog folikula nastaju folikularne piodermije. Najčeše su uzrokovane koagulaza pozitivnim stafilokokom, ali mogu biti uzrokovane i gram negativnim bakterijama. Širenjem infekcije na perifolikularno tkivo nastju furunkul i karbunkul.Furunkul nastaje kada se infekcija stafilokokom proširi na perifolikularno tkivo te nastaje...

PREHRANA

Magnezij

minerali
Magnezij (Mg) je esencijalni makromineral i elektrolit čija je uloga u organizmu višestruka. Neophodan je za metaboliziranje kalcija i vitamina C, kao i fosfora, natrija i kalija. U tijelu je prisutan u količini od 0,05 % ukupne tjelesne težine.


 
 

 

Pretraživanje medicinskog adresara
Pretraživanje ljekovitog bilja po abecedi

Čajne mješavine

Uporaba biljaka stara je koliko i čovijek, a liječenje biljem najstariji je oblik medicine, u nekim dijelovima svijeta još uvijek najvažniji.Biljke su moćni lijekovi, a njihove aktivne tvari, izolirane i sintetizirane, osnova su mnogih suvremenih lijekova. Iako se većina zdravstvenih tegoba može liječiti kod kuće izum jednostavnih biljnih lijekova, pogrešna upotreba bilja može biti vrlo štetna a čajne mješavine koristite uz savjet fitoterapeuta. Kaže se da u prirodi postoji biljka za svaku bolest.

Svaka pojedina biljka posjeduje svoj vlastiti karakter i širi svoju energiju kojom smiruje i ljekovito djeluje na organizam. Čajne mješavine su biljni čajevi sastavljeni od više vrsta ljekovitog bilja, plodova, kore i cvijetova izabranih vrsta bilja za specifičnu namjenu.

Čaj za liječenje astme

Jedan od poznatih narodnih lijekova protiv astme, zaduhe, sipnje, je čaj priređen od slijedećeg ljekovitog bilja:
3 g. Žalfija (Salvija off. L.)    
3 g. Anason (Pompinella anisi L.)      
4 g. Divizme cvijeta (Verbascum thapsum L.)    

Ova mješavina čaja prelije se sa pola litre vrele vode i ostavi 15 minuta. Poslije toga se ocijedi i zasladi s dvije žlice meda. Pije se svakog sata po jedna žlica.

Čaj za znojenje

Često je za ozdravljenje bolesnika potrebno da kroz znoj izluči otrovne tvari ili da tijelo oslobodi visoke temperature. Isto tako, za očuvanje zdravlja neophodno je da normalno funkcioniraju pore naše kože -da se znojimo.

Odlična mješavina narodnog čaja za znojenje sastoji se iz:
20 g. Lipovog cvijeta
30 g. Kamilice
50 g. Zove ili bazgovine
     
Osušeni cvjetovi se promiješaju i 20 gr. mješavine je dovoljno za pola litre čaja. Pije se kao vrući čaj, po tri šalice dnevno.

 

na vrh

Komentari

  • Svijet ljekovitog bilja - Taj čudesni korov, Trave sa iscijeliteljskim svojstvima
    http://www.youtube.com/watch?v=k_9qWqfsGCw

    Kralj ljekovitog bilja, Ginseng
    http://www.youtube.com/watch?v=ZaGfIBD_MN8&feature=related

    Komentar Maja, 03/01/2012 11:14am (2 years ago)

RSS feed za komentare ove stranice | RSS feed za sve komentare

Komentiraj


Napomena:
Poštovani/a zahvaljujemo se na Vašem komentaru. Vaš komentar će biti objavljen nakon odobrenja urednika.